Even kennis maken

Ik ben Dennis Leemeijer - in het dagelijkse leven partner van Jolanda de Bruin - en binnen Focus op Bewegen Mindful Walk- , Mindful Run- en Mindful trailRun instructeur. Zo veel als mogelijk is, breng ik mijn vrije tijd door in de natuur of op het water. Wandelen, eropuit op de mountainbike, racefiets of gewoon toeren. Maar mijn hart ligt toch het meest bij het hardlopen in al z’n vormen. Ik prijs mij nog iedere dag gelukkig dat - ik was net zeven jaar oud - mijn ouders besloten vanuit Amsterdam naar de Veluwe te verhuizen. We woonden drie hoog achter en hadden zelfs geen tuin. Van de ene op de andere dag kreeg ik opeens een ‘speeltuin’ van 1000 km² tot mijn beschikking!

Waarschijnlijk heb ik nog steeds niet álle bospaden belopen, maar in de voorbije 40 jaar dat ik aan hardlopen doe, heb ik deze ‘speeltuin’ wel goed leren kennen en waarderen. Met de dag kreeg mijn liefde voor de natuur, het respect voor alles wat leeft, meer vorm en leerde ik steeds beter hoe ik mijn sportieve passie kon integreren met die natuur.

Mijn drive om fysiek en mentaal te presteren is aan het veranderen. Er komt meer ruimte om te genieten en groeit mijn bewustzijn van het hier en nu. Zo heb ik ondervonden hoe effectief de combinatie van beweging en mindfulness is. Een stap terug doen om er twee vooruit te kunnen maken, dat is wat er gebeurt. Eenvoud. Overzicht. Niet alleen denken, maar ook voelen. Zonder oordeel. Niet alleen maar vanuit het hoofd handelen, maar ook vanuit het hart. In een goede balans. No nonsens. Echtheid. Zo raakte ik er bovendien steeds meer van overtuigd dat ik deze ervaring wilde delen. Door dichtbij de natuur tot bezinning te komen in combinatie met bewegen, komen waardevolle inzichten vanzelf.

En zo ontstond in het voorjaar van 2018 Focus op Bewegen. De Mindful Walk - en Mindful Run cursussen en clinics dagen mensen uit om uit hun comfortzone te stappen door letterlijk en figuurlijk in beweging te komen. Bewegen zonder prestatiedruk in combinatie met ademhalings-technieken, mindfulness en yoga. Zinvol in zowel privésituaties, als ook op de werkvloer. Mindfull bewegen werkt preventief, maar ook curatief wanneer je over je grens bent gegaan.

Ik ben ongelofelijk dankbaar om op een manier te mogen werken die dichtbij mij staat. Niet zweverig maar met beide benen op de grond!!

Het zou leuk zijn als we elkaar binnenkort ontmoeten tijdens één van onze activiteiten.

 

 

  

 

 

 

 

 

                             Dennis1