Komen jullie in beweging?      

Leg weg die telefoon en tablet en kom samen met je kind lekker buiten bewegen en plezier maken. Live ‘gamen’ tussen ouder en kind. Ouder-Kind Mindful Walk of Mindful Run: samen met je kind sporten in de buitenlucht, quality time, contact, een vleugje (speelse) mindfulness en yoga. Maar ook aandacht voor hardlooptechnieken en gezonde ademhalingstechnieken. En vooral veel FUN. Dit is mogelijk tijdens de anderhalf uur durende Mindful Ouder-Kind clinic. Een activiteit waar je ook na afloop nog veel aan hebt.

Tijdens de clinic is er aandacht voor (de opbouw van) het vertrouwen en de relatie tussen ouder en kind, even echt tijd voor elkaar en samen genieten van al het moois in de natuur.

Ouder en kind maken kort kennis met mindfulness, yoga, ademhalingstechnieken en wandelen of hardlopen. Mindfulness gaat over bewustwording en leven in het HIER en NU. We leren je de meest gezonden manier van ademhalen aan, zodat je makkelijker de directie verbinding met het hier en nu tot stand brengt. Je ervaart tijdens de clinic beter te voelen en hierdoor leer je ook beter te bewegen en te luisteren naar je lichaam. Welke ouders zouden deze uitdaging aan willen gaan met hun zoon of dochter? Tijdens de clinic gaan jullie samenwerken, loslaten, focussen en genieten van de échte aandacht voor elkaar en de quality time tussen ouder en kind.

De Ouder-Kind Clinic is een uitgelezen kans om samen een basis te leggen voor een gezondere leefstijl. Naast aandacht voor gezonde voeding, is een focus op bewegen essentieel. Door al op jonge leeftijd het belang van een gezonde leefstijl bij te brengen en instrumenten aan te reiken om in de dagelijkse routine de juiste balans te bewaken en bewaren, kan een gezonde manier van leven geautomatiseerd worden. Een gezonde leefstijl ontstaat niet vanzelf, in tegendeel. Daarvoor zijn er te veel verleidingen (suikers, roken, drinken en een overvloed aan beeldschermen). Dus moet er bewust in geïnvesteerd worden. De Ouder-Kind Clinic biedt daarvoor een aanzet. Heerlijk in de frisse buitenlucht, in het bos, op de hei of struinend over de zandverstuivingen. Doe je mee? 

Tijdens de Ouder-Kind Clinic kan je zonder prestatiedruk en met veel plezier met je eigen mentale en fysieke conditie aan de slag gaan én met die van je kind. Even niets hoeven. Even geen TV, telefoon, computers. Resultaat: meer rust in je hoofd, minder stress, meer energie, beter slapen, je blijer voelen én makkelijker/lichter leren wandelen of harTlopen.

 Meld je aan om samen met je kind en ons in een klein gezellig groepje op pad te gaan en deze tijd voor jullie zelf te nemen en te genieten! Zonder prestatiedruk op gevoel leren lopen, van je hoofd naar je hart. 

We wandelen of joggen en rennen op ieders eigen tempo. Het is no-nonsense, niet zweverig, met beide voeten stevig op de grond :-)
De cursus is geschikt voor alle ouders en kinderen van 8-16 jaar.

Wil je jezelf rechtstreeks aanmelden? Dat kan. Je krijgt altijd binnen twee dagen bericht van ons. 

Button aanmelden

 Liever een andere datum of individueel op pad? Dat kan ook, stuur ons gerust een bericht via het contactformulier of mail ons.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Vitaliteit op het werk: Mindful Run en Mindful Walk

Een prettige samenwerking voor werknemer én werkgever bepaalt het succes van veel organisaties.
Wie werk en leven op een gebalanceerde manier met elkaar weet te combineren, blijft gezond en productief, is flexibel en blijft zich doorontwikkelen.

Staat in jouw organisatie preventie hoog in het vaandel? Hecht je als werkgever waarde aan het welzijn, de vitaliteit en de fysieke, mentale en emotionele gezondheid van jouw medewerkers?

Dan is een Mindful Walk - of Mindful Run Clinic interessant voor jou in de preventieve én curatieve sfeer. 

Focus op Bewegen biedt met Mindful Run Harderwijk haar Clinics aan door gecertificeerde Mindful Run instructeurs. Dit betekent dat je erop kunt vertrouwen dat jouw medewerkers kwalitatieve instructies krijgen van kwalitatief opgeleide instructeurs die Mindful Run als leefstijl hebben geadopteerd. Zij weten hoe zij een veilige, plezierige en verantwoorde omgeving kunnen creëren voor uw medewerkers.

Mindful (Women's) trailRun 
Mindful Run Harderwijk organiseert regelmatig een Mindful trailRun Clinic of Mindful Women's trailRun clinic van 2,5 uur in de bossen rondom Harderwijk. Deze clinic is laagdrempelig: toegankelijk voor iedere deelnemer die vrijblijvend kennis wil maken met trailrunning op de Mindful Run methode. Door ook trailRun Clinics aan te bieden voor alleen vrouwelijke deelnemers houden we voor hen de deelnamedrempel extra laag. 

Trailrunning
Trailrunning is uitdagend omdat we van de begaande paden af gaan. We lopen niet om de heuvels heen, maar gaan er op en af. Het is superleuk om te doen: fysiek heerlijk inspannend, passend binnen je eigen mogelijkheden. Het kan op ieders eigen niveau worden gedaan. 
In deze uitgebreide clinic komen de specifieke trailruntechnieken, mindfulness, yoga en ademhalingstechnieken aan bod. Door middel van mindfulness en de juiste ademhaling is het mogelijk om een stuk efficiënter met je energie om te gaan. 

Na de uitgebreide clinic gaan we de technieken toepassen in een echte Mindful trailRun. De duur van de Mindful trailRun wordt afgestemd op het niveau in de groep.    
Het gaat tijdens deze Mindful trailRun niet om de snelheid of de afstand. De bedoeling is dat iedereen kan meedoen, maar enige hardloopervaring is gewenst. De afstand die we in totaal in die 2,5 uur gaan lopen ligt ongeveer tussen de 5 en 8 km.  

Programma-voorbeeld
120 minuten Mindful trailRun clinic  
30 minuten Ontspannen Mindful trailRun lopen
Koffie/thee/chocolademelk na afloop in een restaurant zolang het gezellig is

Wil je een keer met je eigen groepje een trailRun clinic volgen, neem dan contact met ons op. Vanaf 4 deelnemers starten we in overleg op een moment dat voor jou uitkomt. 
 

Wil je meer informatie? Dat kan. Mail ons: 

Button E mail ons

Wil je jezelf rechtstreeks aanmelden? Ook dat kan. Je krijgt altijd binnen twee dagen bericht van ons. 

Button aanmelden

 

 

mindful run logo Harderwijk 
 
 
 
 
mindful walk logo

 

 

 


Oprichters van
   Focus op Bewegen en
      Mindful Run Harderwijk
                           Jolanda oprichter FOB

Jolanda de Bruin

                              Dennis oprichter FOB2

   Dennis Leemeijer