Mindful Walk

De cursus Mindful Walk wordt aangeboden in Harderwijk, Nunspeet en Ermelo. De mooie ligging van deze Veluwse dorpen en oude vissersstad te midden van de Veluwse bossen, zandverstuivingen, de Flevopolder en de randmeren geven aan iedere cursusdag in de natuur iets extra’s.


Mindful Walk: Meer dan gewoon wandelen
Wandelen is hip. We worden ons steeds meer bewust dat een gezonde levensstijl belangrijk is. In de maakbaarheid van de huidige maatschappij is er behoefte aan ontspannen en de hectiek van alle dag loslaten. Bewegen in het ‘hier en nu’ met een juiste ademhaling helpt. Hoe zit dat met wandelen?

Wandelen is makkelijk toe te passen in je leven: je kan het doen op ieder moment van de dag, in je eentje, met een vriend, of in een groep. In de natuur of in de stad. Buiten zijn, bewegen en de wind door je haren voelen, is gratis. Je zit niet vast aan een abonnement zoals bij een sportschool en je kosten zijn laag.

Maar de essentiële startersvraag is: “Loop je hard of loop je vanuit je hart?”


Mindful Walk leert je vanuit je hart te lopen door middel van de combinatie van Mindfulness, Ademhalingstechnieken en Bewegen. De tools die Mindful Walk je meegeeft, zijn eenvoudig toe te passen in je werk en privé leven.

Mindfulness
Een Mindful Walk kan niet zonder Mindfulness, het bewust aandacht brengen naar de huidige ervaring met een open en niet-kritische blik. Door in het “hier en nu” te zijn, kun je je hoofd leeg maken.


Ademhalingstechnieken
Ademhalingstechnieken bevorderen een gezonde ademhaling. Mindful Walk gebruikt de neusademhaling. Ademhalen via de neus is een stuk voordeliger en gezonder dan ademhalen via de mond – ook tijdens het lopen.

Yoga
Door het doen van yoga oefeningen word je meer bewust van je lichaam en volgt je mentale bewustwording en omgekeerd. Tijdens oefeningen ben je met je aandacht in het hier en nu en dus bij de oefeningen. 


Bewegen
Bewegen heeft effecten op vrijwel alle orgaansystemen in het lichaam. Regelmatig bewegen helpt een breed scala aan gezondheidsproblemen en ziekten te voorkomen, of reeds aanwezige klachten te verminderen.

In vijf bijeenkomsten van 1,5 uur komen alle facetten aan bod: bewegen, loophouding, ademhaling, mindfulness, concentratie, focus, loslaten, ontspannen.

Deze cursus Mindful Walk is gericht op de beginnende of gevorderde wandelaar voor wie hardlopen (nog) een stap te ver is. Tijdens de cursus word je geholpen in het hier en nu te zijn. 

Mindful Run kent een systeem van certificering en hercertificering, Ieder jaar moeten instructeurs zich hercertificeren. 

Wilt je eerst meer informatie? Mail ons dan: 

Button E mail ons

Wilt je jezelf rechtstreeks aanmelden? Dat kan. Je krijgt altijd binnen twee dagen bericht van ons. 

Button aanmelden

Contactformulier


captcharefresh

 

 

mindful run logo Harderwijk 
 
 
 
 
mindful walk logo

 

 

 


Oprichters van
   Focus op Bewegen en
      Mindful Run Harderwijk
                           Jolanda oprichter FOB

Jolanda de Bruin

                              Dennis oprichter FOB2

   Dennis Leemeijer

1 voetfoto mindful walk

2 voetfoto mindful walk