Mindful Walk

Volg de Mindful Walk cursus bij de  instructeurs van Mindful Run Harderwijk. Wij bieden de cursus aan in Harderwijk, Nunspeet en Ermelo. De prachtige ligging van deze Veluwse dorpen en mooie oude vissersstad te midden van de Veluwse bossen, zandverstuivingen, de Flevopolder en de randmeren geven aan iedere cursusdag in de natuur iets extra’s.


Mindful Walk: Meer dan gewoon wandelen
Wandelen is hip. We worden ons steeds meer bewust dat een gezonde levensstijl belangrijk is. In de maakbaarheid van de huidige maatschappij is er behoefte aan ontspannen en de hectiek van alle dag loslaten. Bewegen in het ‘hier en nu’ met een juiste ademhaling helpt. Hoe zit dat met wandelen?

Wandelen is makkelijk toe te passen in je leven: je kan het doen op ieder moment van de dag, in je eentje, met een vriend, of in een groep. In de natuur of in de stad. Buiten zijn, bewegen en de wind door je haren voelen, is gratis. Je zit niet vast aan een abonnement zoals bij een sportschool en je kosten zijn laag.

Maar de essentiële startersvraag is: “Loop je hard of loop je vanuit je hart?”


Mindful Walk leert je vanuit je hart te lopen. Mindful Walk werkt ervaringsgericht: het laat je kennis maken met de verschillende facetten van bewegen en leert je te luisteren naar je eigen lichaam. Bewustwording van je eigen houding, aandacht bij het lopen en de kracht en energie van je lichaam voelen. Hierdoor ben je in staat om je hoofd leeg te maken en te genieten van het moment. In alle activiteiten wordt de combinatie van Mindfulness, Ademhalingstechnieken en Bewegen gebruikt. De tools die Mindful Walk je meegeeft, zijn eenvoudig toe te passen in je werk en privé leven.

Mindfulness
Een Mindful Walk kan niet zonder Mindfulness, het bewust aandacht brengen naar de huidige ervaring met een open en niet-kritische blik. Door in het “hier en nu” te zijn, kun je je hoofd leeg maken.


Ademhalingstechnieken
Ademhalingstechnieken moeten een gezonde ademhaling bevorderen. Veel mensen ademen verkeerd waardoor ze veel te veel energie verbruiken. Het gevolg daarvan kan zijn vermoeidheid, snel buiten adem zijn of zelfs chronische hyperventilatie. Mindful Walk gebruikt de neusademhaling. Hoe langzamer en hoe minder je inademt, hoe meer zuurstof en hoe minder melkzuur je in je lichaamscellen hebt. Ademhalen via de neus is een stuk voordeliger en gezonder dan ademhalen via de mond – ook tijdens het lopen.

Yoga
Door het doen van yoga oefeningen word je meer bewust van je lichaam en volgt je mentale bewustwording en omgekeerd. Tijdens oefeningen ben je met je aandacht in het hier en nu en dus bij de oefeningen. Door met aandacht je lichaam te voelen en te oefenen, vergroot je het innerlijk bewustzijn. Je krijgt inzicht in de wisselwerking tussen denken en voelen. Hierdoor leer je de signalen zoals bijvoorbeeld stress en vermoeidheid eerder herkennen.


Bewegen
Bewegen heeft effecten op vrijwel alle orgaansystemen in het lichaam. Regelmatig bewegen helpt een breed scala aan gezondheidsproblemen en ziekten te voorkomen, of reeds aanwezige klachten te verminderen.
Mindful Walk leert hoe je volop van het bewegen en de omgeving kunt genieten met een juiste ademhaling en lopen in het 'hier en nu'​. In vijf bijeenkomsten van 1,5 uur komen alle facetten aan bod: bewegen, loophouding, ademhaling, mindfulness, concentratie, focus, loslaten, ontspannen.

Deze cursus Mindful Walk is gericht op de beginnende of gevorderde wandelaar voor wie hardlopen of powerwalk (nog) een stap te ver is. Tijdens de cursus word je geholpen in het hier en nu te zijn. Je ervaart hoe de combinatie van mondfulness, yoga en een goede loop- en ademhalingstechniek, bijdragen aan minder stress en meer energie.

Mindful Run kent een systeem van certificering en hercertificering, waarmee de kwaliteit van de instructeurs wordt gegarandeerd. Ieder jaar moeten instructeurs zich hercertificeren. Gecertificeerde instructeurs zijn zo altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Alle instructeurs werken zelfstandig. Je aanmelding gaat rechtstreeks naar de instructeurs van Mindful Run Harderwijk. 

Wilt je eerst meer informatie? Mail ons dan: 

Button E mail ons

Wilt je jezelf rechtstreeks aanmelden? Dat kan. Je krijgt altijd binnen twee dagen bericht van ons. 

Button aanmelden

Contactformulier


captcharefresh

 

 

mindful run logo Harderwijk 
 
 
 
 
mindful walk logo

 

 

 


Oprichters van
   Focus op Bewegen en
      Mindful Run Harderwijk
                           Jolanda oprichter FOB

Jolanda de Bruin

                              Dennis oprichter FOB2

   Dennis Leemeijer

1 voetfoto mindful walk

2 voetfoto mindful walk