Mindful Run

Volg de Mindful Run Cursus bij de instructeurs  van Mindful Run Harderwijk. De cursus kun je volgen in aan in Harderwijk, Nunspeet en Ermelo. De mooie ligging van deze Veluwse dorpen en oude vissersstad te midden van de Veluwse bossen, zandverstuivingen, de Flevopolder en de randmeren, geven aan iedere cursusdag in de natuur iets extra’s. 

Deze cursus Mindful Run is geschikt voor de beginnende of gevorderde hardloper. Door de cursus leer je ervaren hoe de combinatie van Mindfulness, Yoga en een goede loop- en ademhalingstechniek, bijdragen aan minder stress en meer energie.

Mindful Run leert je vanuit je hart te lopen. Mindful Run werkt ervaringsgericht: het laat je kennis maken met de verschillende facetten van bewegen en leert je te luisteren naar je eigen lichaam. Bewustwording van je eigen houding, aandacht bij het lopen en de kracht en energie van je lichaam voelen. In alle activiteiten wordt de combinatie van Mindfulness, Yoga, Ademhalingstechnieken en Bewegen gebruikt. De tools die Mindful Run je meegeeft, zijn eenvoudig toe te passen in je werk en privé leven.

Mindfulness
Een Mindful Run kan niet zonder Mindfulness, het bewust aandacht brengen naar de huidige ervaring met een open en niet-kritische blik. Door in het “hier en nu” te zijn, kun je je hoofd leeg maken.

Ademhalingstechnieken
Ademhalingstechnieken bevorderen een gezonde ademhaling.. Veel mensen ademen verkeerd waardoor ze veel te veel energie verbruiken. Het gevolg daarvan kan zijn vermoeidheid, snel buiten adem zijn of zelfs chronische hyperventilatie. 

Yoga
Door het doen van yoga oefeningen word je meer bewust van je lichaam en volgt je mentale bewustwording en omgekeerd. Tijdens oefeningen ben je met je aandacht in het hier en nu en dus bij de oefeningen. 

Bewegen 
Bewegen heeft effecten op vrijwel alle orgaansystemen in het lichaam. Regelmatig bewegen helpt een breed scala aan gezondheidsproblemen en ziekten te voorkomen, of reeds aanwezige klachten te verminderen.

Mindful Run leert hoe je volop van het bewegen en de omgeving kunt genieten met een juiste ademhaling en lopen in het 'hier en nu'​. In vijf bijeenkomsten van 1,5 uur komen alle facetten aan bod: bewegen, loophouding, ademhaling, mindfulness, concentratie, focus, loslaten, ontspannen.

Mindful Run Nederland kent een systeem van certificering en hercertificering, waarmee de kwaliteit van de instructeurs wordt gegarandeerd. Ieder jaar moeten instructeurs zich hercertificeren. 

Wilt je eerst meer informatie? Mail ons dan: 

Button E mail ons

Wilt je jezelf rechtstreeks aanmelden? Dat kan. Je krijgt altijd binnen twee dagen bericht van ons.

Button aanmelden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Contactformulier


captcharefresh

 

 

mindful run logo Harderwijk 
 
 
 
 
mindful walk logo

 

 

 


Oprichters van
   Focus op Bewegen en
      Mindful Run Harderwijk
                           Jolanda oprichter FOB

Jolanda de Bruin

                              Dennis oprichter FOB2

   Dennis Leemeijer

MFR 2e voetfoto

MFR voetfoto